5 tips om te besparen op uw afdrukkosten

10Betaalt u niet te veel voor uw printer of copier? Een printer of copier aanschaffen is zo gedaan. Maar pas op: de aanschafprijs is slechts het topje van ...

 

 

 

de ijsberg. Verreweg de grootste kosten zijn de afdrukkosten. Koopt u een goedkope kleurenlaser, als u nieuwe toner nodig heeft zult u er achter komen waarom de printer zo goedkoop was. Lees verder hoe u kunt besparen op uw afdrukkosten.

Bij de aanschaf van een nieuwe printer of copier wordt meestal alleen gekeken naar de aanschafprijs, de snelheid en de specificaties. De kosten van toners, drums en energieverbruik worden hierin vaak vergeten. Hierdoor blijkt die goedkope laserprinter opeens hele dure toners nodig te hebben, die bovendien ook nog eens niet zolang mee gaan. Kosten, kosten en nog eens kosten. Zo kost een afdruk al gauw 25 tot 30 cent per pagina. Veel fabrikanten stunten dan ook met de verkoop van printers om vervolgens veel te kunnen verdienen aan de verbruiksmaterialen.

Wij geven u graag 5 tips om te besparen op afdrukkosten

1. Meet en controleer

Bijna ieder fabrikant levert software mee waarmee je kunt zien hoeveel er afgedrukt wordt en door wie. Kleurenafdrukken zijn relatief veel duurder dan zwart-wit. Maak liever eerst een zwart-wit testafdruk en controleer of die goed is. Doe dit zeker bij grote hoeveelheden afdrukken! U kunt natuurlijk ook gebruik maken van onze gratis inventarisatie.

2. Houdt vooral rekening met verbruikskosten

Niet alleen de aanschafkosten, maar de kosten voor toner en drum zijn bepalend voor uw totale kosten. Een goedkope kleurenlaserprinter die maar 1500 pagina's afdrukt met een set toners is dus een stuk duurder dan een iets duurdere die 6000 pagina's kan afdrukken met zijn zijn toners.

3. Stroomverbruik

Vaak staan printers en kopieerapparaten de hele dag aan omdat de gebruiker het niet prettig vindt om enkele seconden te wachten op zijn afdruk. Maar een gemiddeld copier verbruikt 1,5kilowatt. Gebruik daarom de energiespaarstand en bespaar zo op totale kosten.

4. Kies voor een vaste prijs per pagina

Sommige fabrikanten bieden de mogelijkheid om een vaste prijs per afdruk af te spreken. Hierin is vaak alles inbegrepen en is het risico van kosten voor storingen en onderhoud voor de fabrikant. Een telefoontje is meestal genoeg voor nieuwe toners of een onderhoudsmonteur.

5. Standaardiseer

Hoe meer soorten printers, hoe meer verschillende toners en andere onderdelen u nodig heeft. Gebruik zoveel mogelijk dezelfde printers zodat u niet later met een overschot aan waardeloze toners blijft zitten. Ook het beheer wordt veel gemakkelijker en uw ICT afdeling zal u dankbaar zijn.

Hoe wij u kunnen helpen?

Besparen op uw afdrukkosten

Ricoh en Develop zijn leveranciers van (kleuren) laserprinters, multifunctionals en copiers die iets duurder zijn in de aanschaf maar veel voordeliger zijn in het gebruik. Bij ons betaalt u een normale prijs voor een printer of copier maar bespaart u fors op onderhoud en de aanschaf van toners.

Betalen per afdruk

Een vaste prijs per afdruk en alles is inbegrepen. Toner, service, garantie én alle verbruiksmaterialen. Alles behalve stroom, papier en nietjes. U zult nu vast denken dat u alsnog de hoofdprijs moet betalen. Niet is minder waar, hoe klinkt 6 cent per kleurenafdruk all-in?

Afdrukkwaliteit en milieu

Uiteraard is de apparatuur van uitstekende kwaliteit en met een perfecte afdrukkwaliteit.

En het milieu?

Onze leveranciers besteden vanzelfsprekend heel veel aandacht aan het milieu. Zo zijn de toners geen klein chemisch afval zoals bij de meeste merken en vervangt u alleen de verbruiksmaterialen die echt aan vervanging toe zijn. Drums en fusers gaan namelijk vele malen langer mee en hoeven dus ook pas veel later vervangen te worden. Dat scheelt dus niet alleen een berg afval maar ook nog eens fors in uw portemonnee. Dankzij het uitermate lage stroomverbuik - dat gemiddeld 40 tot 50 procent lager ligt - bespaart u al snel een klein vermogen.

Mogen wij ook u overtuigen?

In een klein half uurtje van uw tijd leggen wij het concept aan u uit. Na een gratis inventarisatie krijgt u van ons een duidelijk overzicht van uw apparatuur en direct inzicht in uw huidige kosten. Natuurlijk krijgt u hierbij ook een afdrukbespaarplan. U beslist daarna zelf welke vervolgstappen u wilt zetten om te besparen op uw afdrukkosten.

Stuur ons een bericht voor een gratis DocuScan of bel met: 0320 - 216644.

 

Volg ons op Twitter